Cicle de Representacions del Comte Arnau
Aquest Cicle multidisciplinar que té una durada de tres setmanes inclou espectacles de Teatre, Dansa i Música sobre el Mite del Comte Arnau.
A Sant Joan de les Abadesses, durant els mesos de juliol i agost, té lloc el Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau. Aquest projecte cultural, promogut per l’ajuntament de la vila, va néixer l’any 1996 amb un objectiu clar: recuperar a través d’un festival multidisciplinar la llegenda del Comte Arnau i aquest personatge mític com a element identificador i promocional de la nostra vila. Actualment ens mantenim fidels als objectius inicials i continuem treballant any rere any per mantenir viva la llegenda.
A mesura que es va anar avançant en el concepte del Cicle, altres objectius es van anar afegint a la idea inicial:
el festival no s’havia de limitar només a tres espectacles, sinó que entorn al cicle s’havia de portar a terme altres tasques que ajudessin a difondre la llegenda del Comte Arnau a través de la investigació, a través del foment de la creació
artística i a través de l’educació cultural.
En definitiva el projecte del Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau es va convertint any rere any en un projecte molt més ampli.

Al llarg dels anys de cicle, molts dels artistes del panorama cultural català hi han actuat, atrets per la llegenda: Rafael Subirachs va presentar el 1997 un espectacle anomenat Fill de la Terra, Mª del Mar Bonet va editar el 1998 un disc que portava per nom Cavall de Foc, el músic Joan Figueres va composar una banda sonora del poema de Maragall amb la col•laboració dels actors Joan Massotkleiner i Mont Plans en els recitats, Xarop de Canya porta des del 1999 l’espectacle de carrer La Balada del Comte Arnau, l'Esbart Sant Martí de Barcelona va estrenar dins el cicle de l’any 2002 l’espectacle Fill de la Terra, coproduït per l’ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i amb l’actuació en directe, dins el mateix espectacle, del grup Tralla, els que en van editar un CD “Fill de la Terra”.

Aquest cicle es complementa amb altres activitats:
1- Sopar medieval amb el Comte Arnau: Sopars amb un espectacle musical, per tal de donar-li un caire més medieval i popular.

2- Visites guiades pel municipi de Sant Joan de les Abadesses, el Monestir i el Molí Petit.
Cicle del Comte Arnau
+ informació
Oficina de Turisme de Sant
Joan de les Abadesses
Tel. 972 72 05 99
www.santjoandelesabadesses.cat