Els Bastions
La travessa de la Vall de Ribes.Molt per recórrer, molt per descobrir.
Durant els mesos de juny a setembre, tots els amants del trail running i la muntanya en general tindran l'excusa perfecta per passar uns dies en contacte amb la natura i descobrir les muntanyes, la fauna i la gastronomia de la Vall de Ribes.

La cita, ELS BASTIONS, una ruta circular de senderisme de 105 km i 15.200 metres de desnivell acumulat (sumant el positiu i negatiu) que, amb sortida i arribada a Ribes de Freser, recorre els pobles i cims més importants d'aquesta vall privilegiada del Pirineu oriental català.
Entre d'altres pics, destacar el seu pas pel Puigmal (2.910m), la muntanya més alta de la província de Girona, Bastiments (2.883m), el pic més oriental dels Pirineus i el Taga (2.038m), mirador esplèndid dels cims dels Pirineus, de Puigmal al Canigó sense oblidar la Vall de Núria, d'una riquesa natural i paisatgística única i situada a la meitat de la travessa.
 
ELS BASTIONS es pot realitzar en dues modalitats:

La modalitat open, que permet fer la travessa en un màxim de 5 dies dormint en allotjaments de la zona.

La modalitat skyrunning, per als més experts, que limita a 24 hores el temps per finalitzar la travessa. Aquesta modalitat non-stop es realitzarà a final de temporada.

Sens dubte, ELS BASTIONS suposa un repte tant per al que vulgui conèixer els seus límits com per al que, simplement, tingui com a objectiu acabar.
Els Bastions
+ informació
Oficina de Turisme Ribes de Freser
Plaça de l’Ajuntament, 3 baixos
17534 Ribes de Freser
T. 649988612
www.elsbastions.com