Centre d'Interpretació Monestir de Ripoll
Museografia del segle XXI en un espai interactiu i didàctic

El Centre d’Interpretació del Monestir de Santa Maria de Ripoll dóna les claus de la transcendència del monestir, recorre la seva història i descriu el seu caràcter emblemàtic. Incorpora recursos museogràfics de darrera generació. Recursos expositius del segle XXI per fer arribar al visitant una història fascinant de manera àgil i entenedora.
Un centre irradiador de catalanitat i espiritualitat

Fundat per Guifré el Pelós l’any 879, el monestir de Santa Maria de Ripoll és considerat el bressol de Catalunya. Al seu entorn, Guifré inicià la reunificació dels comtats i va donar forma a la futura nació catalana.  Al llarg dels segles ha mantingut viva la tasca de difusió del missatge de catalanitat i espiritualitat que impregna la seva història.

La creu, símbol de les dimensions del monestir de Ripoll

- Fe, motor de vida espiritual
- Focus de cultura i coneixement
- Cohesió social territorial
- Símbol de la història
 
El monestir, font de cultura i saviesa

El monestir de Ripoll acollí una comunitat de monjos benedictins, referents per la seva enorme capacitat d’irradiació de la fe i les seves aportacions magnífiques a  la ciència i les lletres. Ells van donar a conèixer múltiples secrets de la llengua, la raó, l’erudició. El seu escriptori un dels més importants d’Europa.
 
Centre d'interpretació Monestir de Ripoll

+ informació
www.terradecomtes.cat
reserves@terradecomtes.cat
Tel. 972 70 45 56