L’Scriptorium de Ripoll
Una exposició permanent sobre el món dels copistes ripollesos de l’edat mitjana.
El monestir de Santa Maria de Ripoll va tenir en aquella època una de les biblioteques científiques més importants d’Europa. La tasca d’irradiació cultural que aquest monestir va exercir durant segles és avui reconeguda per tots els historiadors i especialistes.

A l’Scriptorium de Ripoll el visitant pot informar-se d’aquella activitat i a més a més, pot sentir-se copista durant l’estona que hi romangui.
Gràcies a un complex programa de navegació virtual, té l’oportunitat d’entrar en un scriptorium i convertir-se en escrivent, tot experimentant l’escriptura i la il.luminació amb els materials típics de l’època. S'hi pot aprendre com es fabrica un pergamí, com s'aconsegueix que una ploma d'oca escrigui, com es relliga un còdex medieval i, un cop acabada la visita, podrà fer ell mateix de monjo copista posant en pràctica el que ha après a l'exposició del llarg i minuciós procés de fabricació dels còdexs.
També s’hi pot contemplar una valuosa col.lecció d’obres pictòriques sobre pell de prestigiosos artistes catalans i una altra col.lecció de lletra manuscrita artística, amb mostres dels cal.lígrafs europeus més reconeguts del moment.
L'Scriptorium de Ripoll
+ informació
Visita guiada el primer dissabte de cada mes i taller didàctic el tercer dissabte.
Lloc: Raval de l'Hospital, s/n
Tels.
972 70 31 44
www.ripoll.cat/turisme/scriptorium