Museu Etnogràfic de Ripoll
Museu Etnogràfic de Ripoll. Un museu nou, únic i innovador que explica la història d'un poble català.
Per conèixer la història d’un poble –els costums, les tradicions, la cultura–, de vegades és molt útil estudiar els objectes, fotografies, escrits i tota mena d’artefactes que heretem del passat. El Museu Etnogràfic de Ripoll, que es va inaugurar l’any 1929 i que enguany ha reobert les portes després de 10 anys de remodelacions, ens mostra, a través de quasi 8.000 objectes, com es vivia a les nostres contrades fa més de 100 anys (especialment al Ripollès i en zones d’Osona, el Berguedà i la Cerdanya).
El Museu de Ripoll va néixer a conseqüència del moviment nacionalista que, com a diversos indrets d'Europa, es va viure a Catalunya cap a finals del segle XIX. El folklore, la història, la llengua, la geografia i altres elements culturals van ser claus, sobretot per a aquells pobles que no gaudien d'un poder polític autònom. Ara, a través dels objectes, podem reconstruir aquells fets.

Objectes que expliquen històries, que ens mostren com es relacionaven els nostres avantpassats, com treballaven i com gaudien dels petits plaers de la vida. D’aquesta manera serem conscients del valor que té el passat per poder entendre el present i construir el futur.
Museu de Ripoll

+ informació
Pl. de l'Abat Oliba s/n 17500 Ripoll.
Tel. 972 703144 
museuderipoll@museuderipoll.org
www.museuderipoll.org