Pinacoteca Coll Bardolet
Exposició permanent que ofereix una mostra pictòrica d’aquest pintor.
Josep Coll Bardolet va néixer a Campdevànol l’any 1912, pintor de sòlida formació (Vic, Olot, Tours, Brusel.les) resideix i treballa desde fa mig segle a Mallorca, a la Cartoixa de Valldemosa. Aquest personatge insòlit, que hom diria transplantat del Renaixement, viu i pensa amb el cor partit entre els pendissos pirinencs i la lluminositat balear.
Ha plantat el cavallet a tot Europa. Té obra seva escampada arreu de món i entre molts altres guardons, Coll Bardolet poseeix la Creu de Sant Jordi (1990) i la medalla d’Or de les Illes (1991).
La pinacoteca Coll Bardolet disposa d’una col.lecció de dues centes obres, on queda reflectida tota la trajectòria artística del pintor. El paisatge es converteix en l’objectiu de la seva pintura, que podríem enquadrar, dins del neoimpressionisme. El seu bon fer- assenyadament eclèctic- tant aplega la serena plasmació del paisatge illenc com l’orgia cromàtica i dinàmica dels dansaires mallorquins usant les tècniques del dibuix, l’aquarel.la, la gouache i especialment l’oli.
Les obres exposades a la pinacoteca de Campdevànol, de la Fundació Caixa de Girona, ve a arrodonir el coneixement de la personalitat, l’estil i el tremp de Josep Coll i Bardolet, el pintor de la Cartoixa. Coll i Bardolet també té una exposició permanent al Santuari de Núria.
Pinacoteca Coll Bardolet
+ informació
Pinacoteca Coll Bardolet
Pl. Ansel Clavé, 3
Campdevànol
Tel. 972 73 11 12