Beget
Un poblet pintoresc i encantador que tot ell és un monument arquitectònic. Un petit racó del Ripollès a tocar del cel.
L’accés es fa des de Camprodon, en direcció a Molló, per l’actual C-38, trencant per la desviació a la dreta, en direcció a Rocabruna i Beget.

Beget està annexionat al municipi de Camprodon des de l’any 1969, encara que geogràficament pertany a l’Alta Garrotxa. El seu terme agrega el poble de Rocabruna, la vall de Salarsa i la serra del Bestracà.

El poble està situat a 541 metres d’altitud i les seves cases i carrers de pedra estan esglaonats sobre el riu, travessat per dos vells i ben conservats ponts medievals.
A Beget l'art romànic també es manifesta en forma de temple: construïda el segle X, l'església de Sant Cristòfor de Beget un dels exemplars romànics més bells de la zona, és una mostra del romànic pre-pirinenc en el seu estat més pur.

Aplega la coneguda Majestat del retaule de l'altar major, del segle XII; una talla de fusta policromada que medeix dos metres i que ha estat venerada al llarg dels segles. La túnica, el cenyidor de doble nus a la cintura, el rostre emmarcat pel pentinat dels cabells, i tota la riquesa de detalls que emana d'aquesta figura fan de la Majestat de Beget una de les talles romàniques més belles que es conserven actualment a Catalunya.

GAUDEIX DE LES
GORGUES DE BEGET

Tres grans basses al riu situades a les afores de Beget. Perfectes per passar un divertit dia de bany.
Beget
+ informació
OT Vall de Camprodon
Tel. 972 740936
www.valldecamprodon.org