Camprodon
Camprodon és un terme municipal que té grans panoràmiques i petits poblets pintorescs, com ara Beget i Rocabruna.
Camprodon es troba al centre de la vall i té una tradició turística de més d'un segle. Ofereix una rica vida comercial concentrada al carrer València, el més concorregut i el punt neuràlgic de la vila, convertit en zona de vianants. A més, dóna una oferta lúdica, hotelera i esportiva molt completa.
 
Història
A finals del S. X principis del XI s'aixeca l'església de Sta. Maria fora del Monestir de St. Pere. Durants els segles XII i XIII s'esdevingueren una sèrie de tensions entre els poders del Monestir i el poder reial pels privilegis territorials, al 1251 l'abat va vendre al rei la Vila de Camprodon.
El 1470 LLuís XI cremà la Vila, també fou saquejada durant la guerra dels Segadors 1654, tornar a sé incendiada el 1794 durant la Guerra Gran.
Superfície: 103km2
Habitants: 2440
Altitud S/nivell del mar: 950m

Situació:
Situat a 954m. D'altitud a la confluència del Ritort i del Ter, és el Municipi amb més extensió de la comarca. Centre de la Vall de Camprodon.

Nuclis agregats:
Beget, Rocabruna, Colònia Estabanell, Veïnat de Cavallera, Urb Font-Rubí




Camprodon
+ informació
Ajuntament de Camprodon
Pl. Espanya, 1- 17867 Camprodon
Tel. 972 74 00 05
[email protected]
www.camprodon.cat
Visites d'interès
Pont Romà (Pont Nou)
Conjunt monumental històric artístic. S.XII a l'extrem dret hi ha ubicada la porta de la Cerdanya, pas obligat per accedir a la comarca veïna, i que formava part de l'antiga muralla.  
Pont Romà de Camprodon
Monestir de Sant Pere

Edifici sobri del S. X- XII amb típica planta de creu llatina, planta rectangular i campanar de gran bellesa per el seu tallat, planta quadrada en el presbiteri i absis del mateix tamany endinsats en els murs. El Portal encolumnat es compon de dos resalts que només un conté a cada banda una columna amb capitell.
Cúpula de trompa en els angles de volta cilíndrica a l'exterior presenta forma octogonal. El campanar és de dues plantes, en l'enquadrament de les naus les voltes són de punt rodó, mentre que les dorsals són inici de mig punt. Va ser regit per monjos benedictins fins la primera mitat del S. XIX.
Monestir de Sant Pere
Museu Albéniz
Museu dedicat a l'il.lustre compositor nascut a Camprodon (1860).
El Museu conté partitures, quadres, llibres, records de viatges, el piano vertical on la seva germana Clementina el va ensenyar a tocar les primeres notes a Camprodon a l'edat de dos anys, el piano de cua Bechstein regal de Sir Money Coutts, el dormitori que el matrimoni tenia a París, així com discografia i objectes personals. 
Museu Isaac Albéniz
+ informació
Museu Isaac Albéniz
C/ Isaac Albéniz.
Telèfon 972 741166
www.albeniz.cat
Passeig Maristany
És un dels passeigs més bonics de Catalunya, de grans dimensions, obra de l'arquitecte Bernadí Martorell, el passeig es convertí en el nou centre d'estiueig de la burgesia catalana. Pels Fets de Maig (1937) el President Negrín hi va tenir la seva última residència a l'estat espanyol.
Passeig de Maristany
Passeig de la Font Nova
Passeig neoromàntic amb perfils metàl.lics que fan de pèrgola. Conserva restes de l'antic bosc de la ribera, al final del passeig hi ha una font circular amb un monument al Dr. Robert. En aquest passeig si van construïr les primeres cases d'estiueig
Passeig de la Font Nova
Beget i Sant Cristòfol de Beget
L’accés es fa des de Camprodon, en direcció a Molló, per l’actual C-38, trencant per la desviació a la dreta, en direcció a Rocabruna i Beget. Beget està annexionat al municipi de Camprodon des de l’any 1969, encara que geogràficament pertany a l’Alta Garrotxa. El seu terme agrega el poble de Rocabruna, la vall de Salarsa i la serra del Bestracà.
El poble està situat a 541 metres d’altitud i les seves cases estan esglaonades sobre el riu, travessat per dos vells i ben conservats ponts. Petit municipi pintoresc, que encara conserva tots els carrerons en pedra, el trobareu presidit per l'església romànica de Sant Cristòfol de Beget (segle XII) , un dels exemplars romànics més bells de la zona.
Sant Cristòfol de Beget

Temple romànic del S. X, de línies correctes i ajustades, posseeix una riquesa ornamental pròpia del romànic madur. És d'una sola nau reforçada per arcs torals. Té el portal a la façana de migjorn i està constiuït per dos arcs en degradació, sostingut per columnes i capitells esculturals. El campanar és de quatre pisos i quadrat, s'hi evindencien dues èpoques de construcció. L'Absis mostra un finestral exhibint dues parelles de columnes amb capitells esculturals. S'hi venera la Majestat de Beget, figura romànica del S. XII d'uns 2 m. d'alçada de fusta policromada. conserva també una mare de Déu gòtica i un rataule d'alabastre, i una pica baptismal antiga.
Beget i Sant Cristòfol de Beget
+ informació
Turisme Vall de Camprodon
Tel. 972 740936

[email protected]

Ajuntament de Camprodon
www.camprodon.cat

Altres visites d'interès:

- Muralla de l'antic Castell: s. XVII.
- Església de Santa Maria: s. XIV-XVIII.
- Casa de la Vila: s. XVI-XVIII.
- Castell de Rocabruna (S.X)
- Ermita de St. Antoni: 1702-1860-1982.
- Oratori de St. Maties: s. XVIII.
- Torre Cavallera: s. XII.
- Sant Valentí de Salarça: s. XII.
- Santa Maria de Bolós s.XI
- Castell de Creixenturri
- Castell i Església de Sant Andreu de Bestracà (s.XII)
- Església de St. Feliu de Rocabruna: s. XII.
- Edificis modernistes de Camprodon