Esquí de muntanya

El Ripollès, situat al Pirineu Oriental, és un espai idoni tant per la iniciació com el perfeccionament de l’esquí de muntanya, una activitat que combina les tècniques de l’esquí alpí, l'esquí Nòrdic i l’alpinisme per arribar als racons més salvatges i bonics quan la muntanya és coberta de neu.

Aquesta disciplina ens fa gaudir també de descensos sobre neus no trepitjades on els remuntadors de les estacions no arriben. La combinació dels tres esports i l’espai on es realitza fan necessaris uns coneixements mínims tant tècnics de l’esport en si com en seguretat (Nivologia, tècniques de rescat d’A.R.V.A etc.) 

Tanmateix, aquest és el material mínim que es necessita: roba tècnica de muntanya per les condicions de vent, fred, pluja o neu que podem trobar a la muntanya així com ulleres de sol per protegir la vista i crema protectora per la pell. Material específic d’esquí de muntanya: botes, pals, esquís, pells, motxilla, ganivetes i material de Seguretat ( A.R.V.A, pala i sonda, mapa de la zona). Aconsellem portar menjar i beure per aguantar l’esforç físic que comporten els esports que realitzem a mitja i alta muntanya.

Aquí podeu trobar algunes propostes per fer a la nostra comarca, d’entre moltes altres possibilitats.

Agudes  Bacivers  Puigmal

Localització de les propostes:


Veure El Ripollès - Propostes d'Esquí de muntanya en un mapa més gran