Ruta del Ter
La RUTA DEL TER és una ruta creada pel Consorci Alba-Ter que enllaça dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que ressegueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya. Al llarg de tot aquest recorregut, que es pot fer a peu o en
bicicleta, es pot observar una gran diversitat de paisatges, elements culturals, la història i les tradicions de cada municipi per on passa la ruta i, al mateix temps, pot degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d’allotjaments.
Etapa 1:
De Vallter a Ripoll
Distància: 48,92 quilòmetres
Nivell: mitjà. 
Punt d'inici: Vallter 2000
Punt final: Estació de tren de Ripoll.
Descripció: Aquest primer tram de la ruta surt des de l'aparcament de Vallter 2000 i inicia el seu descens resseguint la carretera GIV 5264. Aquest tram ens permet conèixer un riu jove, juganer i amb ganes de córrer. Aquesta etapa enllaça amb pobles d'un gran encant i acaba a Ripoll, punt d'aiguabarreig amb el riu Freser.

Tipologia de camins: transcorre per vies de comunicació amb baixa intensitat de trànsit i aptes per a circular en bicicleta: pistes forestals, vies verdes, camins rals, carreterres secundàries, etc.
Incidències: al final d'aquest tram ens trobem amb un tram inoperatiu. Recomanem agafar el tren des de Ripoll i baixar al baixador de Borgonyà, on enllacem amb la següent etapa.