Museu del Comte Arnau
Aquest petit museu ens dóna a conèixer un dels personatges llegendaris més importants de la Catalunya medieval:
El Comte Arnau.

Gombrèn disposa d'un museu- al casal de cultura de la Vila- on s'hi poden contemplar diferents aspectes arqueològics, literaris, mitològics i històrics relacionats amb el castell i la nissaga Mataplana. 
Aquest museu recull peces trobades en les diferents excavacions que s'han portat a terme al Castell de Mataplana, el castell del Comte Arnau.

A través de maquetes i dibuixos permet veure igualment l'evolució constructiva del castell i el seu entorn.
Il.lustra el que devia ser la vida quotidiana en el moment de màxim esplendor.  Algunes de les peces més destacades són el díptic de peltre, una peça d'un joc d'escacs d'ivori, un segell de la butlla pontifícia, tot són peces d'entre els segles XII i XIII. 

VISITES GUIADES:

Durant el guiatge, es visita el Museu del Comte Arnau de Gombrèn on es troba la col•lecció d'objectes trobats en les excavacions del castell de Mataplana i, posteriorment, el mateix castell-palau dels Mataplana (s.XI-s.XIV), una de les famílies nobles més importants i influents de la Catalunya medieval. Aquest castell fou cort de trobadors i, segons la llegenda, llar del mític Comte Arnau. Durant el recorregut s'explica el mite del Comte Arnau i es visiten indrets relacionats amb la llegenda, com el Gorg dels Banyuts, indret on cada nit surt el Comte amb el seu cavall de flames per vagar per aquestes contrades.
Museu del Comte Arnau
+ informació
CEA Alt Ter
Tels. 972 72 13 17  / 686 11 33 44
www.alt-ter.org
www.terradecomtes.cat