Museu del Monestir de St. Joan de les Abadesses
Petit museu inaugurat el 1975. Es troba adossat al monestir, a l’antiga rectoria, i s’hi exposen moltes peces d’art sacre o vinculades a la litúrgia de l’església.
En ell s’exposen moltes peces d’art sacre o vinculades a la litúrgia de l’església trobades al monestir, parròquies sufragànies i ermites als voltants de la vila, la història de la qual contribueixen a explicar.

Entre les peces més destacades es troben dues bíblies, un fragment del frontal de l’altar, una arqueta de relíquies, dues boniques creus tot del segle XII i una gran varietat de teixit.
No teniu doncs al davant un recull de curiositats, sinó una bella part del patrimoni espiritual d’un poble que se l’estima i que en alguns  casos han hagut de fer molts esforços per salvar-lo.

Visita guiada on es donen a conèixer els orígens del monestir de Sant Joan, fundat al segle IX pel Comte Guifré el Pelós, la seva història, arquitectura i les tres peces escultòriques més importants: el Santíssim Misteri, el retaule de Santa Maria la Blanca i el retaule de Sant Agustí.
Museu del Monestir de Sant Joan
+ informació
Oficina de Turisme de Sant Joan
de les Abadesses
Tel. 972 72 05 99
www.monestirsantjoanabadesses.cat/museu

www.santjoandelesabadesses.cat
www.terradecomtes.cat