Festival de Música Vall de Camprodon
La proposta del Festival representa un apropament a tot el món musical actual i abarca tots els gèneres, des de la música clàssica fins al jazz, passant per la música d’arrel tradicional i les músiques del món.
L’inici del Festival de Música de la Vall de Camprodon es remunta a l'any 1999. Aquesta primera edició va tenir lloc en tres municipis de la Vall de Camprodon: Llanars, Setcases i Vilallonga de Ter. Posteriorment, a l'any 2008, Molló decideix afegir-s'hi, i enguany Sant Pau de Segúries serà el cinquè municipi que s’hi incorpora.

El plantejament originari del Festival és el de fusionar les diverses activitats musicals aïllades que durant els mesos d’estiu es duien a terme als diferents pobles i convertir-lo en un eix de difusió de l’oferta de música en viu a la Vall de Camprodon, aprofitant l’augment de visitants que rep durant la temporada d’estiu, encara que sense oblidar-se dels habitants dels diferents municipis de la Vall. En aquest sentit, crear i enfortir la interrelació entre residents habituals i estiuejants de la Vall és també un dels objectius de l’ideari d’aquest Festival.
Es pretén potenciar la idea d’un festival de la convivència, d’un espai cultural de trobada de diverses propostes artístiques, d’estils i de formats diferents, executades per persones procedents de diversos indrets de la geografia catalana que durant l’agost i el setembre converteixen la Vall de Camprodon en un espai cultural musical comú.
La programació del Festival de Música de la Vall de Camprodon està pensada per atraure a tothom a qui li agradi la música, i els principals destinataris són tota la comunitat que conviu durant els mesos d’estiu a la Vall,  per bé que també es busca connectar constantment amb nous públics, des de nens fins a la tercera edat, sense deixar al marge persones que vénen d’altres indrets del territori atretes per determinades propostes musicals.
Amb les diferents edicions del Festival s’ha cercat una manera de crèixer que respecti els diferents criteris de tota la gent que durant aquests anys l’ha anat seguint, i alhora ampliar els coneixements i la sensibilitat del públic que assisteix als concerts. És per aquest motiu que contínuament es busca crear un format de Festival original i innovador, que al costat del component més lúdic afegeixi un vessant pedagògic i cultural.
El Festival aprofita la combinació dels atractius de la Vall de Camprodon com són natura, arquitectura i paisatge, per crear un marc excel•lent per gaudir a la fresca de les nits d’estiu amb la música del més alt nivell. La ubicació dels diferents concerts  varia de poble i d’espai en cadascun, i això permet aprofitar els diferents escenaris per descobrir al públic monuments, places, esglésies romàniques i altres indrets d’interès de la Vall.
Enguany el Festival de Música de la Vall de Camprodon arribarà a l’XI edició i es consolida oferint un total de 10 concerts pels pobles de la Vall de Camprodon, 2 a cadascun dels municipis, del juliol al setembre de 2010.
Festival Vall de Camprodon
+ informació
Mancomunitat Intermunicipal
de la Vall de Camprodon.
Carretera C-38, km 9,6
CAMPRODON (Girona)
Tel. 972 74 09 36
www.vallcamprodon.cat/festival