Romànic en Viu
Concerts de petit format realment càlids i agradables, amb uns recintes d'una acústica immillorable, fet que porta any rere any més audiència al Festival.
La Vall de Ribes i el Ripollès en general gaudeixen des de l’any 2003 d’un cicle de concerts ben particular.  El racó més nord-occidental de la comarca, la profunda vall del riu Rigat, a cavall entre la Vall de Ribes i la Cerdanya, presenta any rere any una oferta musical de qualitat en el marc incomparable de les seves petites ermites romàniques.
Aquest  Cicle de Concerts té la particularitat que es desenvolupa íntegrament a les esglésies dels municipis de Toses i Planoles, en total vuit concerts per a sis ermites romàniques mil·lenàries, oferint música en directe als milers d’habitants i estiuejants que durant els mesos de calor s’acumulen en aquestes contrades.
Els pobles amfitrions de les actuacions musicals són Dòrria, Nevà, Fornells de la muntanya, Toses i Planoles, tots ells ubicats en els dos citats municipis.

Anomenat en les seves primeres 6 edicions EMUSICAL,  aquest cicle es va rebatejar l’any 2009 com a ROMÀNIC EN VIU, i ofereix des de llavors el que anomena“Cultures Convidades”: una varietat de grups d’origen cultural divers que permet endinsar-se en l’univers musical de cadascuna d’elles, oferint un viatge cultural a través de la música.

De moment s’ha gaudit de concerts de les cultures occitana, basca, catalana, brasilera, balear, i amb previsió any a any d’endinsar-se a nous racons de món des de dins d’aquests monuments romànics dels racons de la vall del Rigat.
Romànic en Viu
+ informació
Ajuntament de Toses
C/ Solei, 2
Tel. 972 73 63 92
www.romanicenviu.cat